lauantai 26. syyskuuta 2009

Kuusikkommen syyskarsinta 19.9.2009

Tämä kerta oli ensimmäinen kun kuusikkolammella kisattiin syyskarsinnat. Kisoja edeltävänä keskiviikkona lampeen kipattiin noin 85kg kirjolohta, jotta saataisiin tasapuolisemmat kisat. Kalojen keskipaino huiteli noin 1,4kg kieppeillä, joten kaloja tuli lampeen n.60kpl. Istutus meni paljon myöhäisempään kuin olin sen toivonut tapahtuvan, mutta kaloja ei saatu aikaisemmin, joten siihen piti tyytyä. Lievä pelko oli kuitenkin, että kalat eivät olisi vielä kunnolla otillaan lauantaina.

1. Jakso
Arpa heitti minut A-ryhmään, joten pääsin korkkaamaan lammen. Tällaisissa pienen lammen kisoissa ensimmäiset 15-20 minuuttia ovat todella tärkeitä, koska kalat hakkaavat sen ajan perhoihin raivolla. Tämän jälkeen syönti alkaa hyytyä ja kalat häiriintyä jatkuvasta piiskaamisesta ja kalan tulo tasottuu. Tiesin siis, että ensimmäisellä puolituntisella pitäisi kalaa saada. Jo toisella heitolla perhoja vietiinkin ja sainkin kalan haavin viereen, mutta jotenkin se vain pomppasi haavin yli ja jätti sivuperhot haaviin. Tämän jälkeen pudotin vielä kaksi muuta kalaa, joten ensimmäiseltä puolituntiselta tuli nollat. Ei siis alkanut häävisti, ensimmäistä puolituntista ei missään nimessä saisi blankata. Toinen puolituntinen alkoi samoissa merkeissä eli karkuutin taas alkuun yhden kalan. Tämän jälkeen tuuri kuitenkin kääntyi ja peräti kaksi kalaa tuli ylös. Viimeiseltä puolituntiselta tuli sitten blankit. Kahdella kalalla jaksosijoitus 3.

2. Jakso
Koko jakso oli yhtä puurtamista ja kalaa tuli nousi muutenkin todella nihkeästi. Viimeisellä puolituntisella tuli kuitenkin kunnon tälli, mutta ei tarttunut. Blankit siis tältä jaksolta.

3. Jakso
Kalaa oli tullut kahdelta edelliseltä jaksolta melko nihkeästi ja tiesin, että viimeinen jakso tulisi olemaan vielä hankalampi. Hyvällä suorituksella ajattelin vielä yltäväni varsin korkealle jos kärkimiehet eivät saisi kalaa. Ensimmäinen puolituntinen alkoikin hyvin. Tein tälle jaksolle perhojen vaihdon ja tähtäimessä olivat vanhat kalat. Sainkin yhden kalan seuraamaan perhoja aivan rantaan, mutta säikytin sen omaa tyhmyyttäni. Pian tämän jälkeen vapa kuitenkin taipui ja haavin vanhan 44 senttisen kirren. Seuraava puolituntinen meni hiljakseen, mutta viimeisellä puolituntisella sain haavittua vielä toisen kalan. Tällä suorituksella irtosi jaksovoitto ja koko kisan kolmas sija.

Kisan kalamäärä jäi todella pieneksi, koska koko kisassa saatiin vain 29 kalaa joista varmaan 1/3 tai jopa puolet oli vanhoja kaloja. Myöhäisellä istutuksella lienee syynsä siihen, että uudet kalat eivät olleet vielä syönnillään tai sitten tämä syksy on vaan kalojen aktiivisuuden osalta vaisumpaa.

Lopputulokset
1 Kuoppala Juho
2 Ollikainen Juha-Pekka
3 Hiltunen Jyrki
4 Viljanen Leo
5 Kujala Kaj
6 Paananen Jani
7 Vasu Aleksi
8 Immonen Petri
9 Pölkki Esa
10 Niskanen Sami
11 Ihalainen Jani
12 Rääpysjärvi Terho
13 Ristolainen Ville
14 Määttä Janne
15 Tolonen Kari
15 Kolehmainen Niko
15 Koivula Ismo
15 Lähteenmäki Martti


Ei kommentteja: