sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Huopanankoski 3.4.2009

Käytiin Miikan kanssa heittämässä päivä huopanalla kun saatiin peruutusluvat. Yllättävän paljon noita peruutuksia tulee kun lupia varaillaan muutama kuukausi etukäteen ja huomataankin, että eipäs päästä tulemaan.

Edeltävä yö oli ollut plussan puolella, joten saavuimme koskelle hyvissä ajoin. Heittelin aluksi kohottamalla, koska korreista ei ollut havaintoja ja sainkin muutaman taimenen ja alamittaisen harjuksen. Suunnattiin sen jälkeen uuteen paikkaan jossa korreja ja muutamia tuikkeja jo näkyikin. Sain heti alkuun koukutettua pinturilla 40 senttisen taimenen. Sen jälkeen korreja alkoi valua vähitellen enemmän ja kohta tuikkeja alkoi näkyä useammassa eri paikassa. Olivat vaan pirun nirsoja ottamaan perhoon. Pari nousua sain aikaiseksi ja kaveri karkuutti kalan ja sai myös nousuja, mutta ei ollut tuuria mukana. Eräällä kalastajalla oli kyllä tuuria tai pikemminkin taitoa, koska hän kepitti huopanan "julkkiksen". Kyse on siis siitä suuresta taimenesta, joka on nostettu ylös jo nyt viitenä peräkkäisenä vuotena sumariaikaan. Mitat olivat tällä kertaa 72cm/3,9kg, liekö vanhuus kutistanut kalaa viime vuodesta :)

Tuon kalan jälkeen bongasin pari kalaa paikasta, joka oli aivan uusi minulle. Kyseisestä paikasta sainkin sitten välittömästi nousemaan kaksi kalaa pinturiin joista toinen oli muutaman potkun kiinni. Sain kuitenkin pian lohdutukseksi 30 ja 40 senttiset harjukset samaisesta paikasta. Sen jälkeen alkoi tuulemaan kovasti ja tuulen tyyntymistä odoteltiinkin ainakin 4 tuntia. Tuulen aikana onnistuin bongaamaan yhden pintakäynnin väreestä ja sain koukutettua pinturilla 45 senttisen taimenen. Kun tuuli oli hiukan tyyntymään päin Miika sai 48 senttisen tiukan mäskityksen päätteeksi. Kävimme vielä lopuksi heittämässä paikassa, josta aikaisemmin olin sössinyt kaksi kalaa. No, tuli sitten sössittyä vielä kolmannenkin kerran. Kala nousi perhon, tuntui parin potkun verran ja sinne meni. Voi olla, että tämä jäi vuoden viimeseksi sumarikeikaksi vaikka aikaa hätsejä on vielä hyvinkin viikon-kahden verran jäljellä. Ensi vuonna sitten uusiksi ja toivottavasti pidemmän kaavan kautta.

Päivän saalis:
LajiMäärä(kpl)Pituus(cm)PerhoMuuta
Taimen730-45Pinturi,larva2kpl yli 40cm.
Harjus425-40Pinturi,larva2kpl yli 30cm.


Pari kuvaa:

1 kommentti:

Matti Vehviläinen kirjoitti...

Moro!

Melko paljon tunnut tuota kohottelua harjoittavan, näköjään ihan hyvällä menestykselläkin. Kiinnostaakin mimmosia kohoja on käytössä?

Itse veistelin melkoisen kookkaita foamipalloja, joita tuo Vihtori tituleerasikin laivankellukkeiksi..Muuten ihan mukavia, mutta melko ikäviä kevyellä kepillä murjottavaksi.