sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Huopanankoski 11.4.2009

Ilmatieteen laitos oli luvannut lauantaille +11C puolipilvistä ja tuuletonta keliä. Edeltävä yökin näytti plussaa, joten päivästä piti tulla täydellinen korrikeli. Lähdettiin Jyrin kanssa hyvissä ajoin kohti huopanaa ja käytiin luvat Riitalta.

Koskelle tultaessa ensimmäiset korrit pörräsivät jo vedessä ja pian alkoi näkyä myös tuikkeja siellä täällä. Seuraavan kahden tunnin ajan korria kuoriutuikin todella hyvin ja laskin ainakin kymmenen eri kalaa pintomassa. Parhaimmillaan tuikkeja näkyi jopa neljä samaan aikaan pienellä alueella. Kalat olivat vaan pirun nirsoja ottamaan. Niistä näkyi selvästi, että olivat saaneet koukkua huuleen muutamaan otteeseen. Jyri kuitenkin löysi rasiastaan yhden perhon joka toimi hyvin. Sillä hän kepitti noiden kahden tunnin aikana kolme taimenta (41-47) ja yhden harjuksen. Tämän lisäksi nousuja oli useampi. Itse tuskailin perhojen kanssa ja sain vain yhden 47 senttisen taimenen. Korrien kuorituminen hiipui todella nopeasti, joten vaihdoimme paikkaa.

Sainkin pian kohottelemalla muutaman taimenen (30-42) ja muutaman harjuksen. Jyri jatkoi vielä pinturilla ja sai yhden taimenen ja harjuksen. Suurin osa loppupäivästä menikin sitten pintakäyntien kyttäilyyn ja satunnaiseen heittelyyn. Korrejakin kerättiin kunnon satsi ja mäskitettiin niillä kaloja, mutta huonolla menestyksellä. Kaloille tuntui kelpaavan ainoastaan räpistelevät korrit ja meidän metsästä keräämät yksilöt olivat melkoisen flegmaattisia. Jyri onnistui koukuttamaan vielä yhden reilut 35cm harrin ja itse sain pinturilla vielä huimat 20 senttiä pitkän harrin. Sillekin kalalle piti heittää ties miten monta heittoa. Tämä oli sitten viimeinen sumarikeikka tälle vuodelle, vaikka korria vielä varmasti piisaa. Niin ja päivästä ei sitten tullutkaan aurinkoinen ja lämmin vaan pilvinen ja viileähkö (+3C). Kiitoksia ilmatieteenlaitokselle...

Päivän saalis:
LajiMäärä(kpl)Pituus(cm)PerhoMuuta
Taimen530-47Pinturi,larva2kpl yli 40cm.
Harjus420-32Pinturi,larva1kpl yli 30cm.

Ei kommentteja: