keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Huopanankoski 28-29.3.2009

Perinteinen sumarikauden avaus huopanalla osui tänä vuonna hiukan liian aikaiseen, koska kevät on myöhässä. Tässä on yhteenvetoa reissusta.

Lauantai 28.3
Reissuun lähti mukaan: Juha, Antti, Mikko, Timo ja Masi. Saavuimme niskan talolle noin puoli yhdeksän aikaan aamulla ja auton mittari näytti vielä silloin noin -13C pakkasta. Yöllä lämpötila oli käynyt noin -18C tuntumassa, joten kylmää oli. Laiteltiin siinä rauhassa vavat valmiiksi ja suunnattiin koskelle vasta kymmenen kiepeillä. Koska korreista ei ollut luonnollisesti mitään havaintoa niin aloitin kohottamisen. Sainkin heti alkuun koukutettua muutaman harjuksen.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja keli lämpeni melko nopeasti -1C kieppeille. Kalojakin alkoi näkyä pinnassa koko saunasuvannon alueella. Pintakäynnit olivat yksittäisiä siellä täällä, yhtään säännöllisesti tuikkivaa kalaa ei oikeastaan ollut. Korrejakaan ei ollut liikenteessä, joten söivät ilmeisesti kalvosta nymfiä tai kakssiipistä. Pintureihin ei ollut kun pari varovaista nousua, joten päivä meni suurimmaksi osaksi kohotellessa. Illan hämärtyessä sain kuitenkin yhden 45 senttisen taimenen nousemaan pinturiin.

Sunnuntai 29.3
Yö oli nyt edellistä huomattavasti lämpimämpi ja pakkanen taisi käydä alimmillaan vain -4C tuntumassa. Lähdimmekin kalalle jo hyvissä ajoin hiukan kahdeksan jälkeen. Keli oli koko päivän ajan pilvinen ja lämpötila oli noin +2/+3C tuntumassa. Sain heti alkuun vakipaikoilta viisi parempaa harjusta joista suurin oli ~45 sentin kieppeillä ja pari 35 senttistä taimenta. Korreja ei ollut vielä paljoa liikkeellä lukuunottamatta loppuliukua, jossa ensimmäiset kuoriutumiset olivat selvästi aluillaan. Yhtäkään tuikkia en alhaalla huomannut ennen puoltapäivää ja tuulikin haittasi kalastusta, joten vaihdoin paikkaa. Sainkin pian kohottamalla reilut 40cm taimenen ja muutaman harrin.

Paisteltiin siinä sitten poikien kanssa makkarat ja suuntasin sen jälkeen alajuoksulle. Kun saavuin paikalle Juha oli jo vapa mutkalla väsyttämässä taimenta ja kertoi, että nyt alkaa näkymään jo pinnassa kalaakin. Keli oli tyyntynyt ja joitain korreja lipui vedessä, joten ei ihmekään, että kalat aktivoituivat. Seuraavan parin tunnin aikana Antti sai kaksi 45-48 senttistä taimenta ylös ja karkuutti yhden. Tämän lisäksi pari muuta kalaa nousi perhoihin, mutta eivät jääneet kiinni. Ihan hyvä lopetus reissulle, mutta liian aikaisessa oltiin tänä vuonna.

Viikonlopun saalis:
LajiMäärä(kpl)Pituus(cm)PerhoMuuta
Harjus~25-3020-45Larva~10kpl yli 30cm
Taimen635-45Larva,pinturi3kpl yli 40cm


Muutama pakollinen kalakuva (laihoja oli kalat) :



Ei kommentteja: