lauantai 17. marraskuuta 2007

Muuramejoki 17.11

Perinteinen rauhoituksen jälkeinen reissu suuntautui kotijoelle. Virittelin jo vavat kuntoon edellisenä iltana, kuten on ollut tapana tehdä muuramejoen reissujen suhteen. Joki on nimittäin alle puolen kilometrin päässä kotoa, niin helpottaa kummasti kun kaikki on valmiina kalastusta varten.

Suuntasin joelle kahdeksan maissa aamulla, keli oli viileä ja pakkasta oli -6 astetta. Aloitin kalastuksen vitos-uppoavalla siimalla ja booby litkalla. Puoli tuntia vedin tyhjää ja ihmettelin, että mikä mättää. Vaihdoin uittotekniikkaa ja sainkin heti kaksi kirreä. Tämän jälkeen vaihdoin kellusiima setin ja leechit kiinni. Myös leechit maistui ja sain kaksi kirreä ylös. Kaverini saapui näihin aikoihin kalalle ja koukutti myös yhden kirren, mutta sitten tulikin hiljaista, joten oli aika siirtyä uusille paikoille.

Tämän jälkeen alkoikin tapahtua. Kirrejä tuli tasaiseen tahtiin leecheillä ja boobeilla. Kaverini onnistui kaiken huipuksi koukuttamaan vajaa 50cm taimenen ja ne ovat harvinaista herkkua muuramejoella. Kirjolohet tuntuivat liikkuvan isoissa parvissa, koska välillä meni pidempikin tovi ilman tapahtumia ja yhtäkkiä vapa oli kokoajan mutkalla. Suurin osa kaloista oli istutettu viikko sitten, mutta myös jotain vanhoja kalojakin tuli koukutettua.

Reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja uudet perhotkin tuntuivat maistuvan kaloille. Ylhäällä tuli käytettyä reilut 20 kirreä, joten sai se vapakäsikin vähän treenausta.

Kiitoksia Tapanille kuvista:


Ottihetki


Kiinni on


Viimeiset hypyt


Taimen vääntää

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Hurjasti kaloja siellä. Ilmeisesti kalat tulivat melko pieneltä alueelta (sama suvanto)?

Jyrki H kirjoitti...

Kaloja vaikutti olevan pitkin matkaa palolaitos - alarauhoitusalue välillä. Onhan siinä sitä suvantoa varmaan 300-400 metriä, joten kalastus oli melko järvimäistä.