Talvi tekee tuloaan ja kalojen käyttäytyminen koskessa muuttuu. Lisäksi useilla joilla on päällä kahluukielto, joka tekee perinteisestä larvastamisesta hankalan. Tällaisessa tilanteessa saadaan indikaattorien avulla haravoitua ottipaikat suurelta alalta. Kisamies ei kuitenkaan indikaattorien käyttöön sorru. Siltä pohjalta lähdin viime talven jälkeen kehittämään ns. kohoperhoja jotka toimivat indikaattorin korvikkeena.
Ensimmäisiä malleja tuli väännettyä booby tangoista ja perhot olivat melkoisen karuja. Eivät kelluneet tarpeeksi hyvin ja kiersivät siimaa. Kehittelyn jälkeen päädyin Suspender Midge Pupa malliseen viritykseen. Ensimmäisellä uittokerralla ei muistaakseni kalaa noussut, mutta sen jälkeen on tullut useampiakin. Yksikään kala ei itse "kohoon" ole iskenyt vaan sen alla uiviin perhoihin kylläkin. Kaiken kaikkiaan koho perhosta tuli varsin onnistunut viritys ja odottelenkin innolla ensi viikonlopun huopanan keikkaa. Katsotaan miten se toimii siellä.
2 kommenttia:
Sidotko alaperholle siiman indikaattorikoukun silmästä vai koukun mutkasta?
Ihan normaalisti olen kiinnittänyt eli tuo indikaattori on sivuperukkeessa. Ohueiden perukkeiden kanssa saa olla tarkkana kun tuota viritelmää heittää. Tahtoo mennä helposti sotkuun.
Lähetä kommentti