Käytiin Waltterin ja Pietun kanssa heittämässä lampikeikka havulammelle. Näyttäisi siltä, että tämä jää kauden viimeiseksi lampireissuksi kun pakkaset alkavat puskea päälle. Tosin eipä sitä tiedä vaikka kelit taas lämpeää, viime vuonna käytiin nimittäin havulla viimeisen kerran 29.11, jolloin pystyi vielä heittämään muutamia paikkoja.
Kaloja tuli taas varsin mukavasti ja kalastinkin suurimman osan ajasta nymfeillä. Kalastus niillä on vaan niin mukavaa kun tärpit näkee siimasta ennenkuin kerkeät edes tuntea sen sormenpäissä. Kalaakin tuntui nymfeillä tulevan jopa paremmin kuin leecheillä. Kalat oli nyt ihan hyvänkokoisia verrattuna siihen mitä olen tottunut, joten täysi kiintiökin tuli otettua mukaan. Siioista ei ollut tällä kertaa mitään havaintoa, mutta kalastus oli silti erittäin hyvää.
Kuvia ei tullut räpsittyä montaa, ohessa muutama otos:
8 kommenttia:
Minkälaista settiä käytät noissa järvinymfi hommissa painavin perho mihinkä kohtaan litkassa ja perhoja malleja esim dialw bach ja hares aer onko hyviä.
t.matti.k
Ois kiva joskus heittää muutakin kuin liitsejä.ja sitten vielä uitto miten uitat niitä.
t.matti.k
Siiman tyyppi riippuu kalastettavasta paikasta tai tekniikasta. Kellusiimalla pääsee jo aika pitkälle perukkeen pituutta säätämällä. Itse kalastan yleensä noin 4,5m perukkeella. Päätyperhoksi laitan aina yhden kuulapäisen nymfin ja kaksi painottamatonta nymfiä/buzzeria sivutapseihin.
Uittotekniikkana useimmiten handtwist, mutta normaalia leechimäistä uittoakaan ei kannata unohtaa. Nymfeillä kalastaminen vaatii uskoa ja pitkää pinnaa. Diawl Bachit ja Hares Earit toimivat hyvin.
ok.käytättätkö kartio perukkeita vai teetkö kartio osan itse liitsi/nymfi ? fluorocarbon vai monofiili? itellä ainakin heiton loppu osa jää aina tyngäksi kun ei peruke oikein rullaudu.
En käytä itse tehtyjä enkä tehdastekoisia kartioita vaan ihan tasapaksuja perukkeita. Ne on helppoja ja nopeita vääntää. Painavampaa päätyperhoa käyttämällä saa oikaistua perukkeen.
eli siinä perukkeessa on tyvi osa yhtä paksu kuin kärki osa? miten paksu peruke olis hyvä liitseille ja nymfeille järvellä?
Juuri näin eli tasapaksua siimaa ilman kartiointeja. Halutessaan voi laittaa metrin tyviosan vaikka 0.40 siimasta, se helpottaa hiukan heittämistä.
Siimojen vahvuuksissa löytyy niin sanotusti kaksi eri koulukuntaa. Osa "kovista nimistä" käyttää liitselläkin onkiessa jopa 0.15 paksuusia siimoja ja onkii ylipäätään alle 0.20 perukkeilla.
Itse kuulun siihen porukkaan joka käyttää vahvempia tapseja. Liitsellä heitän yleensä 0.25 ja nymfeillä 0.18-0.21 vahvuuksilla. Se on sitten itsestä kiinni kumpaanko tyyliin luottaa enemmän.
kiitos.tämä asia tällä selvä.hyvää joulua ja kireitä vuodelle 2011.
t.matti
Lähetä kommentti