maanantai 11. lokakuuta 2010

Risulammen karsinta / Vekara Open 9.10.2010


Kirjotetaanpa pitkästä aikaa tänne blogiin juttua ja katsotaan josko tämä lähtisi tästä uudestaan käyntiin. Vuosi sitten laitoin merkinnän samaisesta Risulammen karsinnasta, joten jatketaan tämänvuotisella.

Lähdettiin reissuun Arton, Juhon ja Esan kanssa. Menomatkalla juteltiin, että Arton autokunta ei ole tullut Risulammelta takaisin ilman mitalia viimeiseen viiteen vuoteen ja ei tulisi tulemaan nytkään.

Toivon ennen arvontaa, että pääsisin B-ryhmään, mutta toisin kävi. Oli jo kolmas kerta peräkkäin näissä karsinnoissa. Taas olisi edessä tiukat 15 minuuttia, jonka aikana havaksen täytyisi kastua tiuhaan ja toivottava, että tapsit kestää ja siimasotkuja ei tule. Kisat käytiin aikaisemmasta poiketen siten, että jokaisella tunnin jaksolla kalastettiin nyt kaksi eri poolia.

1. Jakso
Kalastin ensimmäisellä jaksolla poolit 4-5. Jakso alkoi nappi heitolla ja uittokin meni kuten piti. Kala ei kuitenkaan yllättäen purrut. Toinen heitto korjasi kuitenkin tilanteen ja kirjolohi seurasi perhoa aivan rantaan jääden pyörimään siihen. Uusi heitto kalan eteen taas perhoa tukistetiin. Kolmas heitto kalan eteen ja vihdoin tarttui. Kalaa väsyttäessä toinenkin kille otti sivutapsissa olleeseen perhoon, joten taas vaihteeksi oli tuplat kiinni. Se päättyi kuitenkin siihen, että vain toinen tuli ylös ja toinen vei kaksi perhoa. Vaihdoin toisen vavan tilalle, mutta erilainen siima teki kalastamisesta hankalaa. Sain kuitenkin vielä yhden kalan ylös, kunnes oli pakko vaihtaa tapsit ensimmäiseen vapaan. Se toimi ja ensimmäisellä heitolla kepitin kolmannen killen ja karkuutin yhden. Sen jälkeen siirryin poolille 5 josta karkutiin yhden kalan ja sain tällin. Kolmella kalalla jaksosijoitus 3.

2. Jakso
Aloitin kalastuksen poolilta 7 joka oli "lumpeikkopooli". En saanut siitä poolista tärpin tärppiä, vaikka pooli oli mielestäni varsin hyvä. Seuraavaksi siirryin poolille 8, josta mittautin viime vuonna 4 kalaa. Sama toistui nytkin eli 4 kalaa ylös ja sitä myöten jaksovoitto. Pooli oli todella hyvä, koska karkuutin noiden lisäksi yhden kalan ja sain hyvän tällin. Tällä suorituksella irtosi jaksovoitto.

3. Jakso
Aloitin kalastuksen poolilta 10, josta viime vuonna sössin mitalisijan. Heti alkuun sainkin hyvän tärpin, mutta se jäi siihen. Mielessä alkoi jo pyöriä edellinen vuosi. Poolilta 11 kuitenkin tarttui kala kiinni jota luulin aluksi pieneksi ahveneksi tai hauen tupiksi, mutta yllätyksekseni se olikin siika, huimat 19cm pitkä. Kyseisellä poolilla pintoi paljon noita pieniä siikoja, mutta kala oli silti yllätys. Vältin blänkit ja jaksosijoitukseksi tuli 4.

4. Jakso
Aloitin kalastuksen poolilta 1, joka oli luultavasti koko lammen surkein pooli. Sain siitä kuitenkin yhden tärpin. Pooli 2 oli jo selkeästi parempi, koska siitä pystyi heittämään pidemmälle ja se oli syvempi. Sainkin siitä yhden kirjolohen jolla irtosi jaksovoitto.

Poolikierron uudistus oli mielestäni todella hyvä ratkaisu, toivottavasti mennään samankaltaisella systeemillä ensi vuonnakin. Kiertoon voisi kuitenkin muuttaa sen, että B-ryhmä pääsisi aloittamaan toisen ja neljännen jakson. Myös sitä voisi miettiä, että ryhmät kalastaisivat vuorotellen 30min sykleissä.

Lopputulokset
Sija Kilpailija Pisteet
1 Hiltunen Jyrki 2000
2 Laitinen Jarno 1917
3 Kolehmainen Niko 1833
4 Pölkki Esa 1750
5 Koivula Ismo 1667
6 Heikkinen Jari 1583
7 Kiuru Mikael 1500
8 Viljanen Leo 1417
9 Manelius Petri 1333
10 Kokkila Arto 1250
11 Huhtaniska Jani 1167
12 Palmroth Markus 1083
13 Lähteenmäki Antti 1000
14 Kallio Kai 917
15 Räty Ilkka 833
16 Metso Petteri 750
17 Kivistö Vihtori 0
17 Virolainen Petri 0
17 Strandman Juho 0
17 Rosenström Juhani 0
17 Penttinen Juha 0
17 Pirhonen Joonas 0
17 Tiainen Joni 0
17 Hyväri Eetu 0

1 kommentti:

Pietu kirjoitti...

Jatkossa päivityksiä sitten vähän useammin, kuin kerran vuoteen :)