maanantai 19. toukokuuta 2008

SM-karsinta Julkujärvi 18.5.2008

Kauden kolmannet karsinnat heti putkeen Kuusikkolammen jälkeen. Aamulla oli hiukan tukkoinen olo edellisen päivän jäljiltä ja kamatkin levälleen. Hyppäsin Jannen kyytiin puoli kuuden maissa aamulla ja lähdimme ajelemaan ylöjärveä kohden. Nyt ei ollut enää paineita finaalipaikan suhteen, joten kisaan sai lähteä rauhallisin mielin. Sijoituin viime vuonna samassa kisassa kolmanneksi ja päätin lähteä tänä vuonna liikkeelle samoilla perhoilla kun aikaisemminkin.

1. jakso
Ensimmäinen jakso meni osaltaan säätämiseksi, koska sain taas vaihteeksi katkaistua vapani. Vapa katkesi kun väsyttelin ensimmäistä kalaa ja haavimisvaiheessa kärki jäi kiinni puun oksiin. Kun kunnolla repäisi niin kyllähän se siitä irtosi, mutta ei yhtenä kappaleena. Kala tuli kuitenkin haaviin asti ja sain samantien uuden setin pyytöön jolla koukutin toisen kalan. Jakson välillä jouduin kuitenkin vaihtamaan katkenneesta vavasta kelan toiseen settiin ja siinä tuhrautui aikaa. Tulos: 2 kalaa.

2. jakso
Toisella jaksolla jatkoin kalastamista samoilla perhoilla. Karkuutin ensimmäiseltä poolilta hiukan ennen haavia kalan. Toisella poolilla oli erikoisia tapahtumia. Kala seurasi perhoa muutaman metrin päähän minusta ja jäi sitten surffailemaan aivan pintakalvoon. Äkkiä uusi heitto eteen ja samalla nousi useampi kirjolohi katsomaan perhoa aivan kuin tyhjästä. Yksi kelpuuttikin perhot, mutta tämäkin kala karkasi. Sen jälkeen kalaa rupesikin uimaan aivan vavanmitan päässä rantoja pitkin kierrellen. Näistä kaloista sain yhden kelpuuttamaan perhon. Viimeinen pooli menikin tyhjää pyytäessä. Tulos: 1 kala.

3. jakso
Tältä jaksolta onnistuin saamaan 2 kalaa toiselta poolilta ja kolmannellakin oli pari tapahtumaa joita en saanut tarttumaan. Jakso meni erittäin hyvin kalastuksellisesti ja mitään ylimääräistä säätöä ei tullut tehtyä. Tulos: 2 kalaa.

4. jakso
Viimeiselle jaksolle lähdettäessä alkoi jo sitten pukata hiukan paineita kun huomasin, että tässähän on hyvä mahdollisuudet mitalisijoihin. Ensimmäisellä poolilla sain tarttumaan kalan joka tuli haaviin asti ja se helpotti. Toinen pooli meni aivan vihkoon. Heittämisestä ei tullut mitään, koska pooli oli yhtä pusikkoa ilman kunnon heittopaikkaa (pooli 1). Viimeisellä poolilla sain yhden tällin ja yksi kala seurasi perhoja rantaan. Tulos: 1 kala.

Tällä suorituksella irtosi 2. sija ja ranking pisteet paranivat roimasti. Kisassa oli 25 kilpailijaa, joten pisteitä tuli 1920.

Kärkiviisikko
1. Vainio Ville (4000 pisteen mies)
2. Hiltunen Jyrki
3. Strandman Juho
4. Männistö Petri
5. Nieminen Saku

1 kommentti:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Katos, äijähän on oikeen erikoistunut vapojen katkomiseen :) No, onneks on aikaa hoitaa setit kuntoon ennen finaaleja.