sunnuntai 11. toukokuuta 2008

SM-karsinta Iso-Valkeinen 10.5.2008

Kisakauden avauskeikka suuntautui Kuopion Iso-Valkeiselle. Paikka oli jo ennestään tuttu, koska kahdet karsinnat on siellä tullut käytyä ja toisesta irtosi pari vuotta sitten finaalipaikkakin. Tavoitteena olikin päästä nyt kymmenen sakkiin ja kerryttää pistetiliä.

Lähdettiin matkaan Jyväskylästä Heksan, Jarkon ja Jannen kanssa. Matka meni nopeasti pohtiessa tekniikoita ja perhovalintoja. Etukäteen oli jo tiedossa, että kalaa tulisi olemaan kisassa reilusti. Arvonta heitti minut B-ryhmään, joten jäi hyvin aikaa kyttäillä mistä kalaa lähti nousemaan.


1. Jakso 11.00-12.30

Sain ensimmäiselle jaksolle venekaverikseni Rääpysjärven Terhon. Molemmilla oli jo selkeä käsitys aloituspaikasta. Vihellys pilliin ja menoksi! Hienoisen kilpasoudun jälkeen pääsimme paikalle josta Janne oli koukuttanut A-ryhmässä 15 kalaa. Löimme veneen ankkuriin ja jäimme odottelemaan jakson alkua. Noin viisi minuuttia ennenkuin jakso alkoi huomasin, että lähtörytäkässä olin onnistunut unohtamaan chest packin rantaan. Siellä oli kaikki siimat, varapuolat, perhot jne. Eihän siinä enää voinut takaisinkaan lähteä, joten oli pakko lähteä heittämään sillä yhdellä setillä ja toivoa ettei tulisi siimasotkuja tai katkotuksia.

Jakso tulikin kalastettua ongelmitta loppuun asti, vaikkakin keskimmäisen perhon koukku pehmeni kirjolohien käsittelyssä. Ihmettelinkin pariin otteeseen, että mikä on kun kalat käy riuhtomassa perhoa, mutta eivät vaan jää kiinni. Kun ongelma selvisi ja kidan väänsi takaisin niin varovaisella väsytyksellä kalat tulivat haaviin. Tulos jaksolta oli 22 kalaa venekaverin saadessa 10. Kalojen joukossa oli myös kahdet tuplat jotka molemmat tulivat ylös, joten tuuriakin oli. Ensimmäisen jakson sijoitukseksi tuli 1.

2. Jakso 15.00-16.30
Toiselle jaksolle sain venekaverikseni Ilveksen Maken ja suuntasimme samoille paikoille jossa ensimmäinen jakso tuli heitettyä. Valinta osui nappiin ja kaloja nousi sopivan tasaisesti. Sain 6 kalaa ja venekaveri sai 2. Ajattelin, että kuusi kalaa ei riitä tarpeeksi pitkälle, mutta sillä tulikin jakson 2. sija.

3. Jakso 19.00-20.30
Kolmannelle jaksolle lähtiessä oli jo jännitys huipussaan. Venekaverikseni sain Penttisen Juhan, joka voitti edellisen jakson. Yhteistuumin heitimme myös kolmannen jakson samoilla paikoilla kuin aikaisemmin, koska kalaa näytti riittävän. Jakson meni samaan tyyliin kuin edellinenkin ja perhoja ei tarvinnut pahemmin vaihdella. Kun parvi ui kohdalle niin molempien veneessä olijoiden vavat taipuivat tasatahtia. Sain 5 kalaa venekaverin saadessa 4. Viimeiseltä jaksolta tuli sijoitukseksi 3. sija.

Ennen rantaan tuloa jännitin, että riittävätkö pisteet Jannea vastaan ja riittiväthän ne. Tällä suorituksella irtosi ensimmäinen voitto sm-karsintakilpailuista. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, että tällä kertaa pakka kesti loppuun asti kasassa. Ensi viikonloppuna ovat edessä Kuusikkolammen ja Julkujärven karsinnat. Saas nähdä miten niissä käy.

Lopulliset tulokset löytyvät täältä:
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=17669

Metsurit poseeraa

Ei kommentteja: