keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Huopanankoski 1.3.2008

Tämän vuoden avausreissu tuli heitettyä Juhan ja Mikon kanssa huopanalle. Odotukset reissun suhteen eivät olleet järin korkealla, mutta huopanan tuntien kyllä sieltä mittataimenta lähdettiin tavoittelemaan. Kalastus päästiin aloittelemaan kymmenen maissa pakkasen muutaman asteen miinuksella. Jokaisella oli tekniikat selvillä eli ronkitaan koholla tai streamereilla.


Itse aloittelin kalastuksen Juhan kanssa kohottelemalla voimalaitosuoman yläpäästä ja Mikko suuntasi vakipaikoille saunasuvantoon. Sain heti alkuun pari pientä harjusta ja Juhallakin oli muutama tärppi.

Tämän jälkeen suuntasin saunasuvannolle katsomaan miten Mikolla oli kala otillaan ja hyvinhän se söi. Vapa oli mutkalla kun saavuin rantaan. Harjusta nousi ja 2kpl 40 sentin ylittäjiäkin oli joukossa, isomman ollessa 45cm. Kalastelin aikani saunasuvannossa ilman mitään tapahtumia ja Mikollakin kalantulo hiljeni, joten päätettiin suunnata alajuoksulle. Molemmat laittoi streamerit kiinni ja aloimme kalastaa systemaattisesti loppuliuku. Ei mennyt kauaakaan kuin Mikko sai tärpin. Muutama heitto väliä ja omaakin perhoa tukistettiin. Taas muutama heitto ja vihdoin vapa taipui Mikolla. Pikainen väsytys ja reissun ensimmäinen mittataimen oli haavissa.

Tämän jälkeen loppupäivä olikin melko hiljaista Juhan 40cm taimenta ja muutamaa harjusta lukuunottamatta. Kalastus lopeteltiin kolmen-neljän välillä ja suunnattiin kohti jyväskylää. Vielä muutama viikko ja sitten huopanalle sumarikalaan!

Tuli muuten talven aikana hommattua Simmssin windstopper kynsikkäät ja ensimmäisen reissun kokemusten perusteella voi sanoa, että olivat todella hyvä ostos. Hanskat tuntuivat lämpimille ja fleecekin on vettähylkivää. Nyt voi vihdoin pistää villakynsikkäät eläkkeelle.

3 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Siellähän on ihan actionia ollut Huopanalla. Tosin niinhän siellä yleensä tuppaa olemaan.

Ylihuomenna NZ:iin...

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs kun tuo kaveri näyttää tuossa toisessa kuvassa olevan polvillaan vedessä? => kahluukielto taitaapi olla voimassa !

Jyrki H kirjoitti...

Et ilmeisesti kuulu Huopanan vakikävijöihin kun et paikkaa tunnista. Kahluukieltoalueet on määritelty erikseen ja tuo ei ole lähimaillakaan niitä.