maanantai 22. lokakuuta 2007

Havulampi 21.10

Lähdin testailemaan havulammelle uusia ottipelejä. Saavuin lammelle noin puoli yhdeksän aikaan aamulla ja vastassa odottikin ei niin mukava yllätys eli lampihan oli aika tukevasti jäässä yöpakkasten jäljiltä. Kävin katsastamassa lammen "laskupuron" ja siellä oli sentään pari 10x10 aukkoa johon perhoa mahtui pudottamaan. Se riitti joten viritin vavat kuntoon ja lähdin kokeilemaan miten kala on syönnillään.

Aloitin kalastuksen booby-nymfi-booby yhdistelmällä ja tarkoituksena oli särkeä jäätä kaloilla sitä mukaa kun niitä nousisi. Siimana käytin vitosen kokouppoavaa. Tekniikkahan pelasi varsin hyvin ja kalojakin tuli jonkun verran. Pääty booby tuli kuitenkin liian lähellä pintaa ja nymfiinkään ei ottanut kuin yksi kala, joten vaihdoin pian yhdistelmäksi blobi-blobi-booby. Se oli nappivalinta yhdistelmän suhteen.

Lampi alkoi vähitellen sulaa enemmän auringon lämmittäessä ja kalojankin tuli sellaista tahtia, että alkoi jo tympäisemään. Liika on liikaa myös kalastuksessakin. Otin pintasiima setin nymfi-buzzer-nymfi yhdistelmällä jossa kärkiperhona oli #16-18 kuulapää. Kaloja ei tullut samaan tahtiin kuin edellisellä setillä, mutta hyvin kuitenkin. Suurin osa kalosta tuli kärkiperholla. Tämän jälkeen heittelin vielä sekalaisia settejä jonkin aikaa ja hyvin tuntuivat purevan niihinkin. Lähdin ajelemaan kohti muuramea kahden jälkeen iltapäivällä.

Yhteenvetona voisi sanoa, että kaloja oli lammella liikaa ja kalastus täten liian helppoa. Hyvänä pointtina voisi sanoa kuitenkin sen, että tulipahan kerrankin kalastettua boobeilla ja blobeilla ihan kunnolla ja hiottuja tekniikkaa. Hyvää harjoitusta ensi kautta varten.

12 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Kaskas, se Jykäkin saanu blogin pystyyn. Hyvä homma, alkaa kirjottelijoita olemaan jo useempi.

Kävit sitten jäitä halkomassa säälilammella. Yllättäen oli kala taas syönillään? :)

Jyrki H kirjoitti...

Kyllähän ne taas perhoon hakkasi ja vähän liiaksi, kuten tuossa jo totesinkin. Ilmeisesti talven pilkkikalat on nyt lyöty lampeen ja niitä sitten riittikin.

Jäätilanne oli kyllä aika synkkä kun tulin lammelle, mutta yllättävän hyvin nuo jäät alkoi lähtemään kun aurinko tuli esiin. Poislähtiessä noin 1/5 lammesta oli sulanut.

Pauli Salmela kirjoitti...

Oikein kunnon täsmäkalastusta. Sehän tuntuu jo melkein pilkkimiseltä, jos noin pienistä rei'istä pitää kaloja onkia...:D

Laitampas tästä blogistasi linkin tuonne omalle puolelle...

Jyrki H kirjoitti...

Täsmäkalastustapa hyvinkin. Linkkaan teikäläisen blogin myös tällekin puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pakko kysyä millaisia perhoja ovat Blobit tai nomandit?

Jyrki H kirjoitti...

Googlella löytyy esim. seuraavilla hakusanoilla: "nomad fly", "blob fly". Simppeleitä perhoja, käytännössä leechien muunnoksia, ei mitään sen kummempaa.

Harri kirjoitti...

Thx!

Tämäpä on tällä selvä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Soveltuuko toi Havulampi hyvin junnun kalastusharjoituskohteeksi? Siis jos ei vielä kovin pitkälle heitä perholla. Olisi hyvä jos olisi paikka josta tuollainen noviisi voisi saada kalan niin säilyisi mielenkiinto hyvään harrastukseen.

Ei oikein löydy netistä mitään virallista tuosta paikasta, mutta ilmeisesti kuitenkin on vielä pystyssä...

Jyrki H kirjoitti...

Havulampi on juuri passeli paikka perhokalastusta opettelevalle. Kalan makuun voi päästä helpostikin, mutta toisaalta voi se kalan saanti olla tuollakin todella hankalaa. Riippuu ihan siitä kauanko on aikaa istutuksesta. Heittotaiton ei tarvitse olla kummoinen, koska kalat pyörivät rantojen lähellä. Eikun kokeilemaan vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Satutko tietämään missä vaiheessa jäät lähtevät lammelta? Ymmärtääkseni "virtaus" on lähes olematon vaikka tuota jokea myötäileekin.

Et satu tietämään kuinka usein tuonne istutetaan? Tarvii sitten vielä saada jälkikasvu innostumaan...

Jyrki H kirjoitti...

Jäät lähtee toukokuun alussa tai huhtikuun lopulla. Havulammelle soittamalla selvinnee milloin kaloja on kipattu viimeksi. Puhelin sinne on 0400162728.

Anonyymi kirjoitti...

Use Playground Mulch To Keep Your Child Safe Use Playground Mulch To Keep Your
Child Safe

Check out my blog; http://phpfox3.demo.easymods.co.uk/index.php?do=/profile-39781/info