sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Iso-Valkeinen SM-karsinta 7.5.2011


Eipä ole taas tullut blogia vähään aikaan päivitettyä. Kalalla on tullut kuitenkin käytyä Maaliskuun puolesta välistä alkaen aika tiuhaan. Pari kertaa on tullut käytä lammellakin siimoja liottelemassa ja hiukan tuntumaa hakemassa järvikalastukseen. No, mutta sitten itse asiaan.

Tämän vuoden ensimmäiset kisat tuli avattua perinteisesti Kuopion Iso-Valkeisella. Tavoitteena oli lähteä hakemaan lisäpisteitä ja rutiinia venekisoihin. Arvonta heitti minut B-ryhmään, joka oli sopi omalle kohdalle varsin hyvin. A-ryhmä on tuottanut omalle kohdalleni hankaluuksia ja pari viimeistä Iso-Valkeisen kisaa onkin kaatunut huonoon avausjaksoon.

1. Jakso
Sain venekaverikseni Lähteenmäen Martin. Molemmilla oli kuviot selvillä aloituspaikan suhteen ja sinne sitten mentiinkin. Vajaan puolen tunnin jälkeen minulla oli veneessä yksi kala ja Maralla nollat. Hiljaista piteli tärppienkin suhteen. Läheiseen veneeseen tuntui kalaa nousevan ja Kivimäen Villellä oli tässä vaiheessa jo 4 kalaa ylhäällä. Teimme taktiikkamuutoksen ja pian kalaa alkoikin nousemaan tiuhaan tahtiin. Yhden tuplatkin sain ylös ja useammalla kerralla Maralla ja minulla oli yhtäaikaa kala kiinni. Parhaaseen saumaan tulikin vedettyä useampi kala peräkkäisillä heitoilla. Sain lopulta 15 kalaa venekaverin saadessa 5. Jaksosijoitukseksi tuli ykkönen.

2. Jakso
Toiselle jaksolle venekaveriksi tuli Pirkkalaisen Janne. Päätimme yksintuumin soutaa moottoritien pohjukkaan, koska edellinen porukka oli saanut sieltä hyvin kalaa. Pääsimmekin hyvälle paikalle heti alkuun, mutta kalantulo oli todella nihkeää. Jakson puoleenväliin mennessä olin saanut 3 kalaa ja Jannella oli yksi. Kivimäen Villellä ei sen sijaan ollut nihkeää ja kalaa tuntui nousevaan tasaiseen tahtiin. Päätimme yksintuumin siirtyä motarin siltarummun edustalle pois veneruuhkasta. Sain siitä pian neljä kalaa ja pudotin pari, mutta tämän jälkeen parvi häiriintyi ja siirtyi muualle. Oli taas edessä paikanvaihto ja se tuotti itselleni vielä yhden kalan. Tältä jaksolta nousi 8 kalaa venekaverin saadessa 2. Jaksosijoitukseksi ykkönen paremmilla pituuspisteillä.

3. Jakso
Ennen kolmatta jaksoa kärjen osalta oli kaikki auki. Itselläni oli 2 pistettä ja Kivimäellä, sekä Suomisella 4. Kalaa siis piti saada hyvin, jotta pääsisi palkintopallille. Huhut kiirivät vastarannalta saaduista kaloista, joten suuntasimme venekaverini kanssa sinne. Ei kestänytkään kauaa kun sain ylös ensimmäisen kalan. Kaloja tuli tasaisesti koko jakson ajan, mutta ne olivat käyneet selkeästi aremmiksi kuin kisan alussa ja uittotekniikkaa ja syvyyttä saikin hakea. Lopputulos 9 kalaa venekaverin saadessa yhden. Jaksosijoitukseksi tuli taas ykkönen ja sitä myöten kisan voitto!

Tämän kauden kokonaispisteet nousivat nyt 4000 pisteeseen, joten kauden loput kisat menevät sitten pelkän kokemuksen hakemisessa ja ehkä uusien viritysten testailemisessa.

Viiden kärki
1. Jyrki Hiltunen
2. Ville Kivimäki
3. Jari Heikkinen
4. Ville-Antti Jaakkola
5. Jarkko Suominen

Ei kommentteja: