maanantai 6. joulukuuta 2010

Muuramenjoki 5.12.2010

Pariin viikkoon en ollutkaan päässyt kalalle kun tuota pakkasta on piisannut ihan riittämin. Kelit näytti taas vaihteeksi ihan hyviltä ja pakkastakaan ei ollut aamulla kuin -10C ja sekin oli laskemaan päin. Päätin suunnata taas tuohon kotijoelle kun kalaa siellä on varmasti. Aloitin kalastuksen yhdeksän kieppeillä ja lopettelin puolen päivän maissa. Kaloja tuli ihan mukavasti vaikka en kirjoloheen keskittynytkään. Useampi pieni taimen, kirjolohi ja harjus kävivät vapautettavana. Alasuvanto oli hyvin pitkälti jääkerroksen peittämä ja jäätäkin on jo sen verran, että se kestää kävellä, mutta varovaisena saa kyllä olla.






14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että jotkut saa talvellakin kalaan. Pieni huomautus vaan että ei hirveästi kannattaisi noita kaloja nostaa pinnan yläpuolelle pällistelemään maisemia, sillä kun on pakkasta niin raukkojen silmät jäätyvät.
Mutta onnea vielä kaloista.

M.K.E Härkönen

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysyä minkälaisiin perhoihin kalat purivat näin kylmällä kelillä?Ja oliko paloaseman monttu jo jäässä?

Jyrki H kirjoitti...

Voisihan tuon kalan pään kyllä olla nostamatta pinnalle, seuraavalla reissulla sitten. Yleensä otan perhosta kiinni kalaan koskematta ja väännän perhon irti. Silloin pää usein käy pinnan yläpuolella. En tiedä montako sekuntia silmän jäätyminen kestää, mutta ei tuossa vapautuksessa montaa sekuntia mene.

Kalat tuli 14 koon larvoilla, paloaseman monttu on vielä auki ja joki oli kokonaisuudessa auki melko hyvin. Ainoastaan leikkipuiston ympäristö oli niin jäässä ettei kalastaminen onnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

Maanantaina pääsi kokeilemaan leikkipuiston takaakin paikoitellen.
Tuuli vaan sotki suunnitelmia,kun olis pitänyt saada heitettyä ylipitkiä heittoja.
Palolaitoksen monttu ei pettänyt tälläkään kertaa.
Kirjoja tuntui olevan ihan kivasti.
Streameriin otti hyvin.
Tuolla joen yläjuoksulla ei tullut käytyä kokeilemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä luokan siimoja sää yleensä käytät järvikalastuksessa.Ja mitä pinta-siimaa suosittelisit jos heittää 7 vavalla minkä luokan ja minkä merkin siima jois paras tarkoituksene heittää pitkiä ala/rullausheittoja.

Jyrki H kirjoitti...

Itse käytän 7/8 luokan siimoja kun heitän 7-luokkaisella vavalla. Keveimmilläkin varmasti pärjää, mutta jos halutaan kalastaa tehokkaasti eri olosuhteissa niin on oltava raskaammat välineet.

Upposiimoista en käytä muita kuin Airflo Sixth Sensejä, koska ne ovat toistaiseksi parasta mitä on saatavilla. Pintasiima onkin jo sitten hankalampi valita. Nykyisellään käytän Sixth Senseä luokassa 7/8, mutta se ei ole välttämättä paras vaihtoehto. Parempiakin löytyy kuten esim. Wulffin TT. Pintasiimojen käyttö on kuitenkin sen verran vähäistä, että olen tuolla Sixth Sensellä pärjännyt.

Anonyymi kirjoitti...

ok tämä tällä selvä.

Anonyymi kirjoitti...

"larvat koossa #14"
Knapekkia vai normi standardia?

Jyrki H kirjoitti...

Knapekkeja olen käyttänyt. Kaikki koot väliltä 10-16 toimii ja ei niiden tarvitse olla välttämättä larvoja. Nymfeillä saa kanssa samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mites ootko huomannut mikä ois paras koko ja väri nymfeissä ja larvoissa kirjolle.

Jyrki H kirjoitti...

Ei ole mitään tiettyä väriä joka olisi ylivoimainen. Kalan saanti riippuu kalastustekniikasta. Nymfien ja larvojen väreinä tulee käytettyä yleensä oliivia, keltaista, ruskeaa, harmaata, pinkkiä tai mustaa. Perhoja aktiivisesti vaihtelemalla löytää kulloinkin toimivan värin. #12 on sellainen yleiskoko joka tuntuu toimivan aina.

Anonyymi kirjoitti...

millä järvivavalla sais pitkiä heittoja tai mitä sää käytät?

Anonyymi kirjoitti...

jos yksi vapa pitäis valita autiolle saarelle minkä ottasit? hintalaatusuhde hyvä ja pitkäheittoinen järvi vapa.



t.matti.k

Jyrki H kirjoitti...

Pitkiä heittoja nyt heittää halvemmilla vavoillakin, kuten Sonikeilla jne. se on heittäjästä kiinni. Hinta-laatusuhteeltaan ne ovat varmaankin parhaita koska hinta tuollaiselle #7 10' Sonik SK3 vavalle on 120e kieppeillä. Ainut ongelma noissa vavoissa tuntuu olevan korkkikahvojen kestävyys.

Mitään varsinaista suosikkia ei ole vapojen suhteen, mutta pääsialliset vavat joita käytän järvillä ovat tässä:

- Winston Boron IIx #7 10'
- Sonik SK3 7/8 10,6'
- Vision GTFour #7 10'

Jos joku pitää kuitenkin valita niin autiolle saarelle lähtisi mukaan Boron IIx.