sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Muuramejoki 15.3.2009


Kalastuskausi tuli tänä avattu tänä vuonna verraten myöhään. Otin 4v poikani ensimmäistä kertaa muuramejoelle mukaan ja tarkoituksena oli saada pojalle kalaa. Oltiin joella noin puoli kahdeksan maissa aamulla ja muut kaverit olivat jo heittämässä. Korhonen oli taas tullut jo pimeällä eli varmaan ennen kuutta. Kalokin oli jo noussut, joten hyvältä vaikutti. Laitoin pojalle välineet valmiiksi ja aloimme kalastaa. Seuraavan parin tunnin aikana poika sai väsytellä useampaa kirjolohta ja itsekin väänsin muutaman perholla. Ruokakalaksi näistä otimme yhden.


Tämän jälkeen vein pojan kotia ja lähdin takaisin kalalle. Tahkosin suvantoa boobeilla, mutta sain aikaiseksi vain muutaman karkuutuksen. Masi tosin tuntui saavan kalaa larvoilla. Päätettiinkin sitten lähteä käymään ylimmällä niskalla taimenien toivossa. Hukkareissu tuli niiden suhteen, joten suuntasimme takaisin alajuoksulle. Syönti olikin iltapäivästä yllättävän nihkeää, mutta sain kuitenkin käytettyä vielä muutaman kalan ylhäällä. Hyvä reissu kauden aloitukseksi!

4 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

No johan on, kukonlaulun aikaanko väki nykyään kömpii talvikalalle? Mitkäs kengät tuolla vedessä lilluu tuossa ekassa kuvassa?

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän on 2 kenkää 8), vai onko siellä peräti kalamies kenkien jatkona 8)))

Anonyymi kirjoitti...

Moro,,,,siis multa oli toi edellinen. JuhaP

Jyrki H kirjoitti...

Muuramella nuo kirret tuntuu syövän parhaiten joko aamu tai iltahämärässä. Kun keli kirkastuu niin kalat ui jään alle hakemaan turvaa. Käyttäytyminen lienee osittain peräisin siitä, että kalat on viettäneet talven istutusaltaissa jään alla.

Kaveri jätti kenkänsä turpoamaan kun ei mahtuneet jalkaan. Loppujen lopuksi se sitten kalasteli ilman kenkiä :)